Ga terug

Recept chebakieja djel hadja voor 2kg meel

Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 soepkom sesam malen
  • 1 soepkom rauwe amandel optioneel: voeg 5 stukjes gemalen Marokkaanse gom toe
  • 1 soepkom Soepkom zonnebloemolie
  • 1 soepkom Soepkom gesmolten boter
  • 1 soepkom Soepkom gemalen sesamzaaddjes
  • 1 theeglas mazhar/rozenwater
  • 1 theeglas theeglas azijn
  • Snufje zout
  • Beetje safraan
  • 2 eetlepels nafa3/anijszaadjes schoongemaakt en beetje gebakken + gemalen
  • 2 eetlepels 7abb88eti 7lawa/venkelzaadjes schoongemaakt en beetje gebakken + gemalen
  • 1 eetlepel kaneel
  • 3 gram droge gist
  • 1 zakje bakpoeder

Instructies

  • Bovenstaande ingrediënten, op de boter na, goed mixen. Dit kan eventueel in een blender en anders met de hand.
  • Voeg beetje bij beetje de boter toe, waardoor de vooral droge ingrediënten samen komen en er een deeg gevormd wordt.
  • Kneed het deeg goed en voeg geleidelijk aan de in totaal *2 kg meel* toe. Je hebt ongeveer 2 theeglazen water nodig om het deeg soepel te krijgen.
  • Let op: dit is een best stug werkje, dus kracht zetten is nodig.
  • Het deeg in een keukenmachine doen wordt echter afgeraden.
  • Verdeel het deeg in kleine porties en laat deze even rusten. Dek deze wel goed af, het liefst luchtdicht.
  • Rol het deeg uit met een roller en haal het door de pastamachine.
  • Zie instructievideo hierboven voor het vormen van een chebakieja. Er zijn verschillende technieken te gebruiken ;)
  • Bak de chebakieja in een ruime hoeveelheid zonnebloemolie.
  • Dompel de chebakieja onder in een pan met honing en bestrooi het daarna met sesamzaadjes
  • Let op: laat de chebakieja goed afkoelen voordat je deze voorziet van folie of in een bewaarbakje doet.