Bovenstaande ingrediënten, op de boter na, goed mixen. Dit kan eventueel in een blender en anders met de hand.
Voeg beetje bij beetje de boter toe, waardoor de vooral droge ingrediënten samen komen en er een deeg gevormd wordt.
Kneed het deeg goed en voeg geleidelijk aan de in totaal *2 kg meel* toe. Je hebt ongeveer 2 theeglazen water nodig om het deeg soepel te krijgen.
Let op: dit is een best stug werkje, dus kracht zetten is nodig.
Het deeg in een keukenmachine doen wordt echter afgeraden.
Verdeel het deeg in kleine porties en laat deze even rusten. Dek deze wel goed af, het liefst luchtdicht.
Rol het deeg uit met een roller en haal het door de pastamachine.
Zie instructievideo hierboven voor het vormen van een chebakieja. Er zijn verschillende technieken te gebruiken ;)
Bak de chebakieja in een ruime hoeveelheid zonnebloemolie.
Dompel de chebakieja onder in een pan met honing en bestrooi het daarna met sesamzaadjes
Let op: laat de chebakieja goed afkoelen voordat je deze voorziet van folie of in een bewaarbakje doet.